Motion er medicin - og det var min far et tydeligt bevis på

Giv bidrag
Oprettet Af:
Camilla Bruun Nielsen
Samler ind til:
Parkinsonforeningens arbejde for mennesker med parkinson og deres pårørende

Motion er medicin - og det var min far et tydeligt bevis på

Jeg har lavet en indsamling til fordel for Parkinsonforeningen for at hjælpe de ca. 12.000 personer og deres familier, som lever med Parkinsons sygdom, og til minde om min far, som mistede livet til Parkinson i 2021.

Min far ville hade hvis jeg lavede en indsamling på baggrund af en trist historie, og jeg ville få den største skideballe og få at vide, at nu måtte jeg tage mig sammen, for hvis der var noget der karakteriserede min far så var det fighterånd.
Han var den største fighter, og lod sig ikke slå ud af sygdom, og helt til det sidste gjorde han alt for at kæmpe imod at sygdom skulle styre hans liv.
Parkinson foreningen slogan "Motion er medicin" var derfor lige det der beskrev min fars kamp mod sygdommen bedst. Ved dagligt at dyrke motion, skubbede han sygdommen foran sig, så længe som det overhovedet var muligt. Før sygdommen ramte ham med badminton, løbeture, gåture, cykelture, daglig træning hjemme på stuegulvet og alt i alt bare et aktivt liv. Han spillede selv badminton, var træner i den lokale klub, sad med i bestyrelser og udvalg på regions- og landsplan, og cyklede gerne til og fra træning og møder. Som sygdommen krøb tættere og tættere ind i kroppen måtte vi nøjes med mindre og mindre gåture med rollatoren, men afsted skulle vi, og der skulle laves øvelser, når vi kom hjem - man sprang ikke over en eneste dag. Til sidst bestod træningen mest af lidt bøj og stræk i kørestolen, men det lå så dybt i ham selv at gøre noget for at kæmpe mod sygdommen, så den sidste tid var det nok mere han underbevidsthed, der pålagde ham at træne, end det var en bevidst handling fra hans side.
Min far var om nogen den bedste ambassadør for sloganet "Motion er medicin", så om det er på den daglige gåtur med hunden, cykelturen til arbejdet, løbetræningsturen, eller diverse løb rundt omkring i landet, så er det altid med min far i tankerne. Hans kamp mod sygdommen bør være en inspiration til os alle om selv at gøre noget, hvis vi rammes af en uretfærdig sygdom, for han var om nogen et bevis på, at man måske ikke kan bekæmpe sygdommen, men man kan skubbe den foran sig med et aktivt liv og et positivt sind.

Rigtig mange danskere tror, at Parkinsons sygdom ”bare” handler om at ryste. Parkinsons sygdom er mange ting. Det er selvfølgelig en neurologisk lidelse, der er forårsaget af, at der ikke produceres dopamin nok i hjernen. Der er for lidt signalstof til at fortælle kroppen, hvordan den skal bevæge sig. Men Parkinsons sygdom er også et stort kompleks af symptomer, begrænsninger og følgevirkninger, og den har derfor stor betydning for de mange danskere, der lever med sygdommen i kroppen – og deres pårørende.

Hjælp mig med at samle ind og støt en god sag. Alle bidrag - stort som småt - er meget værdsat. Pengene går til Parkinsonforeningens arbejde for at forbedre levevilkårene for alle mennesker med Parkinson og deres familier.
Giv bidrag
1.900 kr.
38%
31 Dage tilbage

Seneste aktivitet

 • Marianne Poulsen Marianne Poulsen gav 250 kr.

  Min mand har parkinson og har altid dyrket idræt - idag bliver det til træning 3-4 gange uge + cykelture på den 3 hjulede - lidt havearbejde og pasning af vaskemaskinen

 • Gitte Conradsen Gitte Conradsen gav 250 kr.

  Min mand fik konstateret parkinson i 21, og vi er ikke i tvivl om at motion hjælper.

 • Jytte Lorentzen Jytte Lorentzen gav 500 kr.

 • John Ehbrecht John Ehbrecht gav 500 kr.

 • Kim Hertel Kim Hertel gav 50 kr.

  Har selv diagnosen, og vil gerne være med til at udbrede forståelse for og viden om Parkinson

 • Elsie Jensen Elsie Jensen gav 250 kr.

  Min mand fik konstateret Parkinson for 5 år siden, men vi kan se han har haft symptomer mange år før og motion hjælper

 • Helle Münsberg Helle Münsberg gav 100 kr.

  Mistede min mor til parkinson i 2024 😥 så støtter selvfølgelig din indsamling

 • Astrid Blom Parkinsonforeningen
  Kære Camilla,

  Tak for dit engagement til at starte en indsamling til gavn for Parkinsonforeningen. Du gør en forskel for mennesker med parkinson og deres pårørende.

  God fornøjelse med løbeturene!

  De bedste hilsner,
  René la Cour Sell

  Landsformand
  Parkinsonforeningen